Begović: Branit ću za BiH

Radiosarajevo.ba
Begović: Branit ću za BiH

Selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević objavio je spisak za prijateljsku utakmicu sa Iranom, na kojem se nalazi i golman Portsmoutha Asmir Begović.

Vezano: Ćiro objavio spisak za operaciju Iran

"Ja sam odlučio da ću braniti za BiH. Ne znam da li ću se moći odazvati selektoru Blaževiću za utakmicu u avgustu, s obzirom na to da imam nekih privatnih obaveza, ali neću promijeniti svoju odluku o nastupu za BiH", rekao je Begović za Oslobođenje.

Golman Portsmoutha je već potpisao izjavu u FIFA-i da se odriče kanadskog državljanstva, kako bi stekao pravo nastupa za bh. selekciju.

"Malo mi je bilo nezgodno reći preko radija da neću više braniti za Kanadu, a da prije toga nisam razgovarao sa trenerom i čelnicima Federacije. Htio sam da od mene lično čuju da sam odlučio braniti za BiH, a ne preko radio talasa i zbog toga sam dao takvu izjavu. Iskreno, nisam mislio da će to izaći na veliko, ali moja odluka je definitivna - braniću za BiH", objasnio je Begović svoju izjavu za kanadski radio kako će braniti za tu sjevernoameričku državu.

Asmir Begović nije siguran da će, kako kaže, pokušati doći na okupljanje u avgustu, ali nije siguran da li će moći stati na gol. Ipak, kako je rekao za Oslobođenje, selektor Blažević će na njegove usluge moći računati u kvalifikacionim mečevima za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Vezano:

Begović: Želim braniti za BiH

Begović: Igraću za Kanadu

Asmir Begović zvanično može igrati za BiH

FIFA mijenja pravilo o dvojnom državljanstvu

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije