BBC o utakmici BiH - Sjeverna Irska: Kada bi se moglo igrati u Zenici?

Radiosarajevo.ba
BBC o utakmici BiH - Sjeverna Irska: Kada bi se moglo igrati u Zenici?
Foto: Twitter / Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Belfastu protiv reprezentacije Sjeverne Irske

Još prije dva mjeseca je reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala igrati baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, a u Zenici joj je trebala gostovati Sjeverna Irska.

Bio bi to polufinalni duel baraža, pošto bi pobjednik u finalu išao na boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska u konačnom obračunu za odlazak na EURO, piše SCsport.

Naravno, sve je odgođeno zbog pandemije korona virusa, a UEFA je sada fokusirana na rješavanje problema sa nacionalnim šampionatima, koji se polako nastavljaju, te je izvjesno da će u većini njih sezona biti privedena kraju na zelenom terenu.

Ipak, prema pisanju BBC-a, čini se da krovna evropska kuća fudbala misli i na reprezentativni fudbal, a navodno bi duel Zmajeva i Sjeverne Irske na Bilinom polju trebao biti odigran u oktobru ove godine.

BBC je objavio intervju sa napadačem naših rivala iz baraža Joshom Magennisom, a u tekstu su otkrili pomenutu informaciju.

“UEFA se nada da će susret BiH – Sjeverna Irska biti odigran u oktobru, a finale protiv pobjednika drugog polufinala Slovačka – Republika Irska narednog mjeseca”, navodi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije