Bayern: Poniženi smo kao nikada prije

Radiosarajevo.ba
Bayern: Poniženi smo kao nikada prije

U posljednje dvije utakmice, Bayern je doživio dva poniženja.

Prvo ga je u prvenstvu nalupao Wolfsburg (5:1), a sada mu je pravu lekciju očitala i Barcelona u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka (4:0) i treneru Jürgenu Klinsmannu se trese klupa

Za dobru utakmicu potrebne su dva dobra tima, a na Nou Campu gledatelji su mogli vidjeti samo jednu. 'Bavarski ponos' osramoćen je od katalonskog stroja, a nemoć je priznao i Klinsmann.

"Utakmica je bila veliko razočaranje. Teško je objasniti ovo što nas je zadesilo. Dogovor je bio da se borimo za svaku loptu, ali dva rana gola su nas presjekla i napravila nepopravljivu štetu u momčadi. Moramo se uzdignuti iznad kritika, ali to će biti jako teško. Barcelona je igrala jako dobro i pokazala našu limitiranost. Najvjerojatnije smo igrali protiv budućeg prvaka Europe", rekao je Klinsmann koji je opravdanje u visokom porazu potražio i u izostancima.

"Nemamo prave zamjene za Van Buytena, Lahma i Lucija u obrani. Moramo se sada koncentrirati na njemačko prvenstvo", dodao je trener Bayerna.

Pitanje je hoće li Klinsmann u samoj završnici Bundeslige voditi Bayern. Njemački mediji sve glasnije nagađaju da mu se sprema otkaz.

"Moramo prespavati pa ćemo tada vidjeti što dalje. Ovo je apsolutno sramota, ali ne smijemo odlučivati prenaglo", izjavili su pred novinarima sportski direktor Bayerna Uli Hoeness i predsjednik Karl-Heinz Rummenigge.

Jednako oštar bio je i slavni Franz Beckenbauer, legenda Bayerna.

"Katastrofa. Ovakvo poniženje Bayern još nije doživio. Prvo poluvrijeme bilo je najstrašnije u našoj povijesti. Nikada tako loše nismo igrali', rekao je 'Kaiser'.

http://www.youtube.com/watch?v=ZLwywlYUGNw

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije