Bayern bolji od Reala

Radiosarajevo.ba
Bayern bolji od Reala


Niti deseti put pri gostovanju kod Bayerna u europskim kupovima prvaka nogometaši Real Madrida nisu uspjeli pobijediti. Izgubili su deveti put, i to s 2-1...

Pobjedu je domaćinima pogotkom u 90. minuti, svojim 12. ove sezone u Ligi prvaka, donio Mario Gomez. Ugurao je njemački centarfor loptu u gol Ikera Casillasa iz blizine uklizavši na ubacivanje Philippa Lahma s desne strane. Prethodno je Bayernov kapetan sjajnim driblingom prevario Estebana Granera.

U utakmici zastrašujućeg tempa od prve do posljednje minute Bavarci su poveli u 17. minuti pogotkom Francka Riberyja nakon ubačaja iz kuta Tonija Kroosa. Loptu je u zraku promašio Sergio Ramos, te se ona od njegovih prsa odbila na nogu Francka Riberyja, koji je zabio svoj teći ovosezonski pogodak u Ligi prvaka (uz pet asistencija). Postao je također 29-godišnji napadač deveti Francuz u povijesti Lige prvaka s deset postignutih pogodaka u takmičenju.

Bio je to prvi pogodak koji je Real ove sezone u Ligi prvaka primio nakon kornera, kao i njegov prvi primljeni u prvom poluvremenu uopće u Ligi prvaka nakon 24 utakmice.

Gosti su izjednačili u 53. minuti nakon dvostrukoga sjajnog napora Karima Benzeme u istoj akciji. Prvu mu je asistenciju, bolju, traljavim udarcem upropastio Cristiano Ronaldo, da bi drugo Francuzovo ubacivanje Portugalac s daljnje stative, sa same gol-aut linije, vratio pored Manuela Neuera na nogu Mesuta Özila koji nije promašio prazan gol iz neposredne blizine. Bio je to treći Nijemčev pogodak za Real u Ligi prvaka. Dva mu je puta asistirao Ronaldo.

Uzvratna se utakmica sljedeće srijede igra na Santiago Bernabeuu. Konačni će pobjednik ponovno na Allianz Arenu u finale 19. maja. Prvu utakmicu drugog polufinala sutra (srijeda) na Stamford Bridgeu igraju Chelsea i Barcelona.

Liga prvaka, polufinale, prva utakmica:
Bayerm – Real 2-1 (Ribery 17, Gomez 90 / Özil 53)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije