Bašić: Imali smo puno crnih rupa, navijači su nam bili 12. igrač

0
Radiosarajevo.ba
Bašić: Imali smo puno crnih rupa, navijači su nam bili 12. igrač
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Utakmica Željezničar - Tuzla City

Nakon utakmice između Željezničara i Tuzla Citya, gdje su Plavi slavili rezultatom 3:1, trener Nermin Bašić kazao je da su i prvo i drugo poluvrijeme otvorili dobro.

"Imali smo i puno crnih rupa, nismo se uspjeli do kraja smiriti u kontinuitetu, vraćali smo protivnika u igru našim individualnim greškama. Imali smo puno nekontrolisanih tranzicija. Jako teška utakmica iako to rezultat ne govori, gdje smo mi stalno dizali protivnika", rekao je Bašić.

Dodao je da su na kraju bitni bodovi te da ima stvari koje mogu popraviti u skorije vrijeme, a da će za druge trebati više vremena.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"Čestitam momcima na tri boda. Hvala navijačima koji su u tim crnim rupama bili naš 12. igrač. Izmjene su dale doprinos i želim to da napomenem", rekao je Bašić i nastavio:

"Nikad više sigurnih pasova nismo pogriješili nego danas i naravno da u takvoj situaciji "strada" vezni red. Puno smo im poklonili lopti i ulazili u tranziciju, nismo kontrolisali utakmicu, onda tako ispada da nemaš formaciju, veliki razmak između linija. Mi smo ubili sami sebe, zato je to tako bilo. Moj cilj je da i dalje napadaš nebitno koliko vodiš", istakao je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije