Basaksehir našeg Edina Višće pred još jednim historijskim podvigom

Anadolija
Basaksehir našeg Edina Višće pred još jednim historijskim podvigom
Foto: EPA / Basaksehir/Arhiva

Ekipa aktuelnog fudbalskog prvaka Turske Basaksehira otputovala je u utorak u Dansku gdje će sutra protiv Kopenhagena igrati uzvratnu utakmicu osmine finala UEFA Europa lige. S golom prednosti iz prvog susreta, istanbulska ekipa vjeruje da će ući među osam najboljih ekipa drugog po veličini evropskog fudbalskog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener Medipol Basaksehira Okan Buruk je pred polazak u Dansku na aerodromu u Istanbulu kazao kako je Basaksehir prvi put u svojoj historiji na korak do prolaska u četvrtfinale Europa lige, te kako će učiniti sve da sačuvaju prednost iz prve utakmice od 1:0.

"Želimo proći dalje. Za nas je veoma bitno da budemo među osam najboljih ekipa ovog takmičenja. Bit će te veoma značajano, kako za sam klub Basaksehir tako i za Tursku, zemlju koji predstavljamo", kazao je Buruk.

Naglasio je kako su kao klub svjesni činjenice da na ovaj način predstavljaju Tursku i turski fudbal. Sve radosti i uspjehe koje su dosad doživjeli, prema njegovim riječima, žele nastaviti i u Kopenhagenu. Ističe kako su trenutno fokusirani na Kopenhagen, a nakon toga će razmišljati o Manchester Unitedu.

"Nakon osmine finala nema uzvratnih utakmica, nema navijača. Manchester United je ove godine u formi. Mi nastavljamo svoj put s istom ozbiljnošću i odlučnošću kao i do sada. Navikli smo na utakmice bez navijača. Lijep stadion, lijepa atmosfera, na nama je da učinimo sve i prođemo dalje. Igrači i kompletna ekipa su spremni. Nadamo se da ćemo se vratiti kući s dobrim rezultatom", poručio je Buruk.

Svi igrači Basaksehira su otputovali u Kopenhagen, izuzev Azubuikea koji je povrijeđen te Brazilca Robinha čiji je ugovor istekao i koji se vratio u domovinu.

Susret Kopenhagena i Basaksehira igra se sutra u 18:55 sati na stadionu Parken u Kopenhagenu. Prvu utakmicu Basaksehir je slavio minimalnom razlikom od 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije