Barcelona prvak Evrope (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Barcelona prvak Evrope (VIDEO)

Nogometaši Barcelone postali su najbolji klub na Starom kontinentu savladavši u finalu Manchester United sa 2:0.

Utakmicu na stadionu Olimpico u Rimu su bolje otvorili igrači Manchestera koji su u prvim minutama utakmice imali nekoliko odličnih prilika. Već u drugoj minuti Cristiano Ronaldo dobro izvodi slobodan udarac, golman Valdes brani, a na odbijenu loptu nisu stigli Ronaldovi saigrači.

Portugalac je još dva puta zaprijetio golu Valdesa, ali su njegovi udarci otišli pored gola. To je praktično bilo sve što smo vidjeli od Manchestera.

Barcelona je svoju prvu priliku stvorila tek u 10. minuti iz koje igrači Pepe Guardiole postižu pogodak. Iniesta je sjajno uposlio Eto'a koji se još bolje oslobađa Vidiće i šalje loptu iza leđa van der Sara.



Nakon postignutog pogotka Katalonci preuzimaju inicijativu i kontroli lopte.

Do kraja prvog poluvremena holandskom golmanu najviše su prijetili Mesi i Xavi, ali bez konkretne završnice. Na drugoj strani najbolju priliku u prvom dijelu imao je Giggs koji je šutirao iz slobodnog udarca odmah pored stative golmana Valdesa.

Sir Alex Ferguson je pokušao promijeniti lošu i netipičnu igru za Manchester ubacivanjem Teveza umjesto Andersona, ali to nije previše promijenilo stil i htijenje Vragova.

Napola oporavljeni Henry imao je odličnu priliku da poveća vodstvo španskog kluba. Akcija je bila dosta slična kao i kod prvog pogotka, stim što je šut Francuza uspio odbraniti van der Sar.

Sjajnu priliku za Barcelonu imao je i Xavi koji je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Englezima nije pomoglo ni uvođenje Berbatova, koji je utakmicu završio neprimjetan.

Sve je bilo jasno u 70. minuti kada Puyol je oteo loptu na sredini terena, dodao Xaviju koji maestralno upošljava omalenog Messija, a argentinac neometan glavom šalje loptu iza leđa van der Sara.



Manchester je već u sljedećem napadu mogao izjednačiti, ali je Valdez ušao u šut Ronaldu i odbio loptu u korner.

U nastavku susreta igrači Manchestera nisu se ni trudili da pokušaju smanjiti prednost Barcelone koja je lagano privela utakmicu do kraja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije