Barcelona protiv Chelseaovog bedema

Radiosarajevo.ba
Barcelona protiv Chelseaovog bedema

U srijedu se igra drugi uzvratni susret polufinala Lige prvaka između Chelsea i Barcelone. Podsjetimo, prvi susret završen je bez golova 0:0 - rezultat koji pruža šanse za obje ekipe.

Za očekivati je da ćemo opet svjedočiti tvrdoj utakmici u kojoj će Chelsea više razmišljati o svojim nego protivničkom golu, dok će Barcelona pokušati konačno probiti taj londonski bedem koji forsira njihov menadžer Guus Hiddink.

Katalonci imaju velikih problema s obranom te bi to mogao biti hendikep za katalonce. Podsjetimo, Marquez je ozlijeđen u prvom ogledu između ova dva protivnika i dugo će izbivati s travnjaka, dok Carles Puyol ne može nastupiti zbog žutih kartona. Upitan je i Thierry Henry koji ima ozbiljnih problema s koljenom. Guus Hiddink s druge strane nema većih problema sa izostancima.

Barcelona u ovaj susret ulazi motivisana nakon velike pobjede nad najvećim rivalom Realom u Madridu 2:6.

Hiddink, unatoč pobjedi Barcelone nad Realom u Madridu od 2:6, vjeruje u prolaz njegovog tima.

"To je veliki rezultat. No, svaka utakmica je drugačija. Šest golova im je sigurno dalo vjetar u leđa, ali mislim da će večeras biti druga priča", rekao je Hiddink.

Chelsea je prvi tim koji na Nou Campu nije primio gol u Ligi prvaka. Iz Barcelone su nakon utakmice izjavljivali da je Chelsea igrao suviše povučeno i da je imao blagu pomoć sudija.

Trener Barcelone Pep Guardiola smatra da se njegovi igrači ne smiju upuštati u fizičku nadigravanje s Hiddinkovim timom.

"Ako budemo pokušali da fizički nadigramo Chelsea, mislim da će utakmica biti u njihovim rukama. Želimo igrati svoju igru u Londonu. Ne smijemo ulaziti u fizičku borbu jer to je njihova prednost. Znam jedan jedini stil igre - to je napad i postizanje gola", izjavio je Guardiola.

Chelsea još nije osvojio naslov prvaka Evrope, mada je u posljednjih šest godina igrao pet polufinala, a u prošloj sezoni u finalu je poražen od Manchester Uniteda.

U utorak je Manchester Unitet izbacio Arsenal, a trener Vragova, Sir Alex Ferguson vjeruje da će im se u finalu pridružiti Londonski plavci.

"Dajem prednost Chelseaju, mislim da će proći u ovoj utakmici. Ako me pitate protiv koga bih radije igrao, moram reći da najradije ne bih niti protiv jednih niti protiv drugih. Najbolje bi bilo da pobijedimo bez borbe", zaključio je Ferguson.

Barcelona je u posljednje dvije sezone ispala od engleskih predstavnika u Ligi prvaka. Prošle sezone u polufinalu ih je izbacio Manchester United, a sezonu prije u osmini finala Liverpool.

Treba svakako istaknuti da je prošle sezone bila slična situacija za katalonski klub. U prvoj su utakmici s Unitedom odigrali 0:0 kao i ove godine s Chelseajem da bi u uzvratu izgubili 1:0.

Barca je ove sezone na gostovanjima postigla 14 golova u pet utakmica. Izgubili su jedino u pretkolu protiv Wisle Krakow, 1:0.

Chelsea na Stamford Bridgeu nije izgubio posljednjih 17 utakmica, od veljače 2006. Tada ih je baš svladala Barcelona, bilo je 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.



fena/index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije