Barcelona otpustila Setiena: Pjanića će trenirati legenda Nou Campa

Fena
Barcelona otpustila Setiena: Pjanića će trenirati legenda Nou Campa
Facebook / Quique Setien

Kao što se i očekivalo, Upravni odbor španskog fudbalskog velikana Barcelone na svom je sastanku održanom u ponedjeljak otpustio trenera Quiquea Setiena.

"Upravni odbor odlučio je kako Quique Setien više nije trener prve momčadi. Ovo je prva odluka u širem procesu restrukturiranja prve momčadi koja će se provesti u suradnji sa sadašnjim tehničkim direktorom i novim trenerom koji će biti imenovan u sljedećim danima", objavila je Barcelona.

Setien je na klupi "ponosa Katalonije" u januaru ove godine zamijenio Ernesta Valverdea te je tokom svog boravka na Nou Campu ostvario 16 pobjeda, četiri remija i pet poraza, ali je ekipa ostala bez ijednog trofeja. Nakon drugog mjesta u španskom prvenstvu uslijedio je bolni poraz (2:8) od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka igranom u petak u Lisabonu.

Kao glavni kandidat za novog trenera Barcelone slovi aktuelni nizozemski selektror i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman (57). Koeman ima ugovor s nizozemskim nogometnim savezom (KNVB), međutim ima i klauzulu po kojoj može napustiti tu dužnost ukoliko stigne ponuda iz Barcelone.

Preostaje još samo dogovoriti iznos odštete koju će Barcelona morati platiti KNVB-u, navodi Hina. Koeman je šest godina igrao za Barcelonu, a na Nou Campu je bio i na počecima svog trenerskog puta kao pomoćnik Luisu van Gaalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije