Barca dobila peti primjerak: Neymarovi zastupnici uplatili 222 miliona eura

Fena
Barca dobila peti primjerak: Neymarovi zastupnici uplatili 222 miliona eura
Španski klub Barcelona objavio je kako su predstavnici brazilskog reprezentativnog napadača Neymara u četvrtak uplatili 222 miliona eura kako bi otkupili ugovor brazilskog reprezentativca.

Time je napravljen još jedan korak ka rekordnom transferu Neymara u Paris SG. Kako bi se zaobišlo kršenje pravila UEFA-inog finansijskog fair playa, umjesto PSG-a, Neymar je "lično" otkupio ugovor od Barcelone. Domišljato, nema šta. 

"U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici lično su posjetili klupske prostorije i platili 222 miliona eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti UEFA-i detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja", objavila je Barcelona.

Ranije u četvrtak Španska fudbalska liga je objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 miliona eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila finansijskog fair playa 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije