Balakov: Očekujem pravi nogometni spektakl

Radiosarajevo.ba
Balakov: Očekujem pravi nogometni spektakl

Na stadionu Grbavica 6. oktobra će biti odigran prijateljski susret između Željezničara i Hajduka.

Trener ''majstora s mora'' Krasimir Balakov je tom prilikom izjavio kako se jako raduje utakmici i da prije svega očekuje spektakl i jako dobru atmosferu. Priznao je kako nije proučavao protivnika i dodao: "Ne zanima me previše kako Željezničar igra. Najvažnije je da imamo dobru atmosferu i da igramo nogomet - to će biti naš prioritet. Ovo je i prilika da vidimo stvari u kojima nismo bili tako dobri i da ih korigiramo."


S lijeva na desno: Dante Stipica, Drago Gabrić, trener Krasimir Balakov, glasnogovornik Ante Bilić.

Utakmica će biti posebna po tome što će se oprostiti tri igrača Željezničara: Bulend Biščević, Almir Gredić i Edis Mulalić, ali i Splićani imaju razloga da utakmicu tretiraju posebnom. Nakon saobraćajne nesreće u maju, ovo će biti prva utakmica oporavljenoga Drage Gabrića. 

"Igrat ću 45 minuta i presretan sam zbog toga. Nakon više od mjesec dana treninga, drago mi je da se uključujem u borbu za prvi tim i nadam se da ću pomoći Hajduku.", rekao je Gabrić.

Najavljen je dolazak oko 600 navijača Hajduka.

Splićani su doputovali sa svim svojim dostupnim igračima, njih 18, a nedostaje sedam reprezentativaca i dva povrijeđena igrača.

Jednog od reprezentativaca, Danijela Subašića, će tako zamijeniti mladi golman Dante Stipica.

"Ne osjećam neku veliku tremu. Nadam se da će to biti prava prijateljska utakmica na kojoj ćemo pokazati svoju taktičku disciplinu i iskreno - i zabaviti se", rekao je Stipica.

Utakmica će početi u 18:30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije