Baković: Zaustavili smo štampanje ulaznica

Radiosarajevo.ba
Baković: Zaustavili smo štampanje ulaznica


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek ne zna na kojem stadionu će biti domaćin u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, portiv Portugala.

Podsjećamo, Portugalci su se žalili na neuslovnost terena u Zenici, te se očekuje odluka UEFA-e čija delegacija dolazi u petak kako bi izvidila uslovnost terena na stadionima Bilino Polje i Asim Ferhatović Hase.

U taboru našeg državnog tima nadaju se da će se susret, ipak igrati u Zenici.

"Mi se nadamo da će to biti Zenica. Zenica je naš izbor, izbor naših igrača, stručnog štaba i igrača. Od početka smo željeli na tom stadionu igrati utakmicu i nadam se da će nam UEFA to dozvoliti", rekao je generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković za zenički Q radio i potvrdio da će u petak doći UEFA-in inspektor koji će pogledati naše stadione.

Delegacija N/FSBiH i Selektor Sušić koji su proteklih dana posjetili stadion izrazili su zadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi terena stadiona Bilino Polje.

"Vidjet ćemo šta će odlučiti iz UEFA-e. Mi ćemo ukazati na nekoliko činjenica. Kao prvo, da su sve domaće utakmice kvalifikacija osim sa Francuskom igrane na stadionu Bilino Polje i nije bilo primjedbi od gostujućih selekcija ili zvaničnika UEFA-e", rekao je Baković i dodao:

"Mi smo već započeli oragnizacione pripreme za ovu utakmicu kao da će se ona igrati u Zenici. Bili smo na granici štampanja utakmica koje su se u prodaji trebale naći prvog novembra. Na žalost morali smo tu aktivnost obustaviti", rekao je Baković za Q radio i dodao da je kompletna kampanja Portugalaca bazirana na činjenici da Zmajevi igraju odlično na Bilinom Polju.

Susret BiH - Portugal će se igrati 11. novembra, a na kojem stadionu, to će odlučiti UEFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije