Zmajevi / Bajević nakon sastanka stručnog štaba: Ne dozvoljavamo da nas ovo uspava

04. 06. 2020. u 16:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je danas video-sastanak sa svojim saradnicima. Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID-19.

Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za A selekciju, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu. 

"Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža", kaže selektor Bajević.

Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa koronavirusom uspava, dodaje on.

"Moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači“, poručuje selektor "Zmajeva"

Ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju a to je plasman na EURO.

"Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja.Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo", zaključuje Bajević.

Dodaje da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

NEMA KOMENTARA