Avdija Vršajević: Možemo na Mundijal, Turska mi je druga kuća

Anadolija
Avdija Vršajević: Možemo na Mundijal, Turska mi je druga kuća
Bosanskohercegovački fudbaler koji nastupa za turski prvoligaš Osmanlispor Avdija Vršajević nada se drugom plasmanu reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Rusiji.

"Treći smo u grupi, a posljednju utakmicu s Grčkom smo odigrali 0:0. Ništa nije izgubljeno. Ranije smo išli na Svjetsko prvenstvo i želimo po drugi put nastupiti na Mundijalu. Takmičimo se u vrlo teškoj grupi, ali zašto da ne? Još uvijek je sve otvoreno", rekao je Vršajević, podsjetivši da se BiH takmiči u grupi kvalifikacionoj grupi "H" gdje su joj najveći rivali selekcije Belgije i Grčke.

Govoreći o životu i fudbalu u Turskoj, Vršajević je kazao da smatra da je turska Superliga na šestom mjestu po kvaliteti kada se uzmu u obzir europska nacionalna prvenstva. 

Reprezentativac BiH je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) rekao kako bi upravo u Turskoj mogao ostati do samog kraja svoje profesionalne karijere.

"Turska mi je druga kuća", rekao je 31-godišnji desni bek Vršajević i dodao:

"U Turskoj sam veoma sretan, Nakon Bosne Turska mi je druga kuća. Želio bih ovdje završiti karijeru".

Kazavši da sam naziv kluba za koji nastupa u sebi ima historijsku dimenziju Vršajević je kazao kako je sam naziv najvažniji simbol kluba.

"Svi poznajemu historiju Osmanskog carstva. I Bosna je dugo bila u okviru Osmanskog carstva. Sretan sam što sam ovdje i što predstavljam ovaj klub", dodao je Vršajević.

Podsjećajući da u tursku ligu iz godine u godinu dolaze veoma dobri i poznati igrači, a da se malo njih odluči napustiti klubove u ovoj zemlji Vršajević je rekao kako će predstojeća sezona biti teška u takmičarskom smislu, ali i najavio borbu za jednu od čelnih pozicija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije