Austrijski selektor Foda: BiH igra atraktivan i tehnički potkovan fudbal

J. M.
Austrijski selektor Foda: BiH igra atraktivan i tehnički potkovan fudbal
Na žrijebu u Lausanni žrijeb je spojio reprezentacije BiH, Austrije i Sjeverne Irske u novopokrenutoj Ligi nacija.

U austrijskoj javnosti nisu nezadovoljni žrijebom za njihovu reprezentaciju jer su, po mišljenju medija, izbjegli najjače rivale iz prva dva šešira – Tursku i Švedsku.

Austrijski selektor Franco Foda ukratko je analizirao selekcije BiH i Sjeverne Irske.

"To su dva zanimljiva protivnika. Sjeverna Irska je odigrala sjajne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, završili su drugi iza Njemačke i tijesno izgubili u baražu samo protiv Švicarske. Igraju brzo, dosta polažu na snagu i borbenost. Bosna i Hercegovina, koja je u Robertu Prosinečkom dobila novog selektora, igra atraktivan i tehnički vrlo potkovani fudbal. To su protivnici protiv kojih moramo pružiti maksimum na terenu kako bi izvukli dobar rezultat", rekao je Foda za državnu televiziju ORF.

Dodao je Austrija i nema baš tako dobar bilans s protivnicima u B3 grupi Lige nacija što je samo djelomično tačno. Zaista, Austrijanci su slabiji u međusobnim okršajima s Sjevernom Irskom, ali u tri utakmice s našom reprezentacijom imaju jednu pobjedu i dva remija, uz pozitivnu gol-razliku 4:2.

"Moglo je biti i gore, iako ne možemo potcijeniti Sjevernu Irsku i BiH. Naša grupa je ujednačena, sve tri reprezentacije imaju šansu da prvo mjesto", rekao je Leo Windtner, predsjednik Austrijskog fudbalskog saveza (ÖFB), izražavajući zadovoljstvo "ekonomskim aspektom" jer će na gostovanja u Austriju doći veliki broj navijača Sjeverne Irske i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije