Atletico se provukao, Manchester City rutinski u četvrtfinale Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Atletico se provukao, Manchester City rutinski u četvrtfinale Lige prvaka

Nakon Wolfsburga, Reala, Benfice i PSG-a četvrtfinale Lige prvaka izborili su i fudbaleri Atletica i Manchester Cityja. 

Atletico – PSV Eindhoven 8:7 penali (0:0) 

Mnogo teže nego se očekivalo Atletico je izborio plasman u četvrtfinale nakon 120 minuta igre i maratonskog izvođenja jedanesteraca protiv PSV-a. Nizozemski prvak iznenadio je Atletico hrabrom igrom, bez respekta prema favoritu. 

Iako je tokom regularnih 90 minuta Atletico imao incijativu i više šansi, ipak je najbolju priliku za gol propustio PSV kada je u 58. minutu stativa spasila domaćina nakon udarca Jürgena Locadije. Na suprotnoj strani odlični golman PSV-a Jeroen Zoet odbranio je, kao i u prvoj utakmici u Eindhovenu, nekoliko udaraca najopasnijeg napadača Atletica Antoine Griezmanna. 

U produžecima se igralo oprezno s obje strane pa su putnika za četvrtfinale odlučivali jedanaesterci. Svi igrači oba tima pogodili su po sedam penala, da bi u osmoj seriji pala odluka: Luciano Narsingh je promašio, a Juanfran pogodio za pobjedu Atletica.  

Manchester City – Dinamo Kiev 0:0 

Nakon pobjede u Kijevu 3:1, igrači engleskog viceprvaka igrali su onoliko koliko je bilo potrebno da sačuvaju prednost. U slaboj i gruboj utakmici na Etihadu tek u drugom poluvremenu gledaoci su vidjeli nekoliko šansi, od kojih je naizglednija bila za napadača domaćih Jesusa Navasa čiji je udarac zaustavio okvir gola. 

Prolazak u četvrtfinale Manchester City je skupo platio povredama dvojice odbranbenih igrača Kompanyja i Otamendija. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije