Atletico Madrid je prvi finalist Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Atletico Madrid je prvi finalist Lige prvaka
FOTO: EPA / Slavlje nakon gola
Fudbaleri Atletico Madrida prvi su finalisti Lige prvaka.

Atletico je u uzvratnom susretu polufinala večeras u Münchenu poražen od Bayerna sa 2:1, ali je izborio plasman u finale zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Madridu od 1:0 te golu u gostima.

Bayern je poveo u 31. minuti golom Xabija Alonsa. Priliku da poveća vodstvo Bavaraca imao je Thomas Müller u 34. minuti, ali je njegov udarac sa bijele tačke odbranio golman španskog tima Jan Oblak.

Antoine Griezmann pogodio je u 54. minuti za izjednačenje, dok je nadu Bavarcima vratio Robert Lewandowski u 74. minuti. No, do kraja nije bilo promjene rezultata.

U 84. minuti Atletico je ponovo mogao do izjednačenja, nakon greške turskog sudije Cuneyta Cakira koji je nakon prekršaja nad Fernandom Torresom van šesnaesterca dosudio penal za madridski tim. No, udarac Torresa sa bijele tačke odbranio je Manuel Neuer.

Atletico će u finalu, 28. maja u Milanu, igrati s boljim iz meča Real Madrid - Manchester City koji se igra u srijedu. Prvi meč između ta dva kluba u Manchesteru završen je bez golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije