Asmir Begović zvanično može igrati za BiH

Radiosarajevo.ba
Asmir Begović zvanično može igrati za BiH

Kada sa 18 godina potpišeš za prvi tim jednog engleskog premijerligaša i uz to si Bosanac, to je svakako veliki uspjeh. Asmir Begović, 22-godišnji golman Portsmoutha, odlukom FIFA-e konačno može obući dres nogometne bh. reprezentacije, koji silno želi. Mladog Trebinjca zvali smo nekoliko puta bezuspješno. Mislili smo da se Asmir više ne želi javljati, ali se jedan od najvećih potencijala engleske Premijer lige javio sa odmora u Miamiju.

"Evo me na plaži u Miamiju. Čuo sam da mogu igrati za BiH, jer valjda sada nema veze što sam nastupio za mlađe selekcije Kanade. Dočekao sam momenat u kojem niko nema izgovora da me ne zovne. Međutim, mene su već Kanađani zvali i ako me iz Bosne uskoro ne kontaktiraju, obući ću dres Kanade. Nikad me niko nije zvao ni za mlađe kategorije u BiH, i ne mogu više čekati, iako imam veliku želju obući dres BiH", kaže Begović za "as" s plaže u Miamiju.

David James je napunio 37 godina i jedan je od najstarijih golmana u Engleskoj, a prema tvrdnjama ljudi iz kluba, pa i hrvatskog reprezentativca Nike Kranjčara, Begović bi trebao biti jedan od najboljih golmana u Engleskoj u narednih 10-tak godina. Ćiro je izrazio želju da 1,98m visoki Trebinjac obuče dres BiH.

"Opet kažem BiH je moja prva opcija, ali samo u slučaju da neko reaguje. U Portsmouthu bih trebao vrlo brzo postati prvi golman. James bi najviše još godinu dana trebao braniti, a onda ide u penziju", govori raspoloženi Begović.

"Ove godine neću moći doći u Sarajevo, iako sam želio. Prošle godine sam bio i to mi je bio jedan od najdražih odmora. Imam puno rodbine koju moram posjetiti u Njemačkoj, i to mi je ove godine u planu", dodaje Begović.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije