Asmir Begović na meti velikana, trebao bi zamijeniti čuvenog golmana

0
Radiosarajevo.ba
Asmir Begović na meti velikana, trebao bi zamijeniti čuvenog golmana
Foto: Facebook / Asmir Begović na predstavljanju u Queens Park Rangersu

Škotski velikan Celtic želi dovesti bivšeg bosanskohercegovačkog reprezentativca, golmana Asmira Begovića trenutno igrača QPR-a.

Iskusnom bosanskom golmanu ističe ugovor na Loftus Roadu sljedećeg mjeseca, a svjetski mediji tvrde da se 36-godišnjak pojavio kao mogući cilj za Brendana Rodgersa.

Navodno, bivši golman Stoke Citya, Chelsea i Bournemoutha, Begović visoko kotira na listi kandidata. Hoopsi traže novog golmana jer veteran Joe Hart planira završiti karijeru na kraju sezone.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Međutim, otočki mediji tvrde da je Begović otvoren za produženje ugovora sa QPR, ali to vjerovatno neće obeshrabriti Celtic, koji bi mogao ponuditi Begoviću Ligu prvaka i priliku da provede posljednje godine karijere za osvajanje trofeja.

Begović je ovu sezonu branio u redovima člana engleskog Championshipa QPR-a za kojeg je branio ukupno na 46 utakmica i primio 60 pogodaka, a 13 puta je sačuvao svoju mrežu.

Ranije u karijeri je igrao za Portsmouth, La Louviere, Macclesfield, Bournemouth, Yeovil, Ipswich, Stoke City, Chelsea, Qarabag, Milan te Everton i sada QPR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije