Arsene Wenger: Kolašinac konstantno napreduje, sigurno će pomoći ekipi

Radiosarajevo.ba
Arsene Wenger: Kolašinac konstantno napreduje, sigurno će pomoći ekipi
"Sead Kolašinac je veoma svestran igrač i od njega ćemo imati mnogo koristi", kazao je trener Arsenala Arsene Wenger, nakon što je bh. nogometaš jučer potpisao petogodišnji ugovor sa slavnim engleskim klubom.

U intervjuu za Arsenalmedia Wenger je kazao kako je veoma zadovoljan što je Arsenal uspio dovesti Kolašinca u svoje redove.

"Njegovu igru smo pratili već duže vrijeme i shvatili da je on veoma svestran igrač. Može igrati na mnogo pozicija, od odbrambene do bekovske linije, što će itekako doprinije kvalitetu naše odbrane u budućnosti", istaknuo je Wenger.

On je dodao da je najveća snaga bh. reprezentativca upravo njegova fizička spremnost, ali i konstantan napredak koji iskazuje tokom karijere, što će itekako poslužiti u igri ekipe.

"Odličan je u duelima, dobar je i u igri glavom, jak je i odlučan, te vjerujem da ima sve predispozicije da se navikne na fizički zahtjevan engleski nogomet", dodao je Wenger.

Također, istaknuo je i kako je zadovoljan dobrim sposobnostima bh. nogometaša kada je riječ o fazi napada, čime je napravljena velika konkurencija za ostale nogometaše u Arsenalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije