Arsenal slavio protiv West Bromwich Albiona, Kolašincu 90 minuta

Radiosarajevo.ba
Arsenal slavio protiv West Bromwich Albiona, Kolašincu 90 minuta
Posljednju utakmicu šestog kola engleskog Premiershipa na Emiratesu su odigrali Arsenal i West Bromwich Albion. Slavio je domaćin rezultatom 2:0.

Prvi je zaprijetio domaćin. Alexis Sanchez je u petoj minuti izveo slobodni udarac, ali je šutirao pored desne stative gola ekipe iz Birminghama. U osmoj minuti prilika za goste. Šutirao je Jay Rodriguez, ali je Petr Čech siguran.

Arsenal je poveo u 20. minuti utakmice. Alexis Sanchez je šutirao iz slobodnog udarca s vrha šesnaesterca, a njegov pokušaj zaustavila je prečka. Odbijenu loptu u gol gostiju poslao je Alexandre Lacazette.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u 38. minuti susreta. Grzegorz Krychowiak je šutirao glavom, prevario Čecha, a Nacho Monreal je u posljednji trenutak izbacio loptu s gol-linije. Ostalo je nakon prvog poluvremena 1:0 za Topnike.

U nastavku prvi ponovo prijete domaći. U prilici je još jednom Lacazette, ali ovaj put odbrana West Bromwicha blokira udarac. U 67. minuti Arsenal je došao do dva gola prednosti. Ramsey je srušen u šesnaestercu, a siguran s bijele tačke za dva gola prednosti Arsenala bio je Lacazette. Ostalo je do kraja 2:0 za domaće. 

Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za Arsenal. 


A2-------x--------0W by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije