Arsenal i Juventus traže ovog sjajnog strijelca: Nije Haaland, nego Hojlund

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal i Juventus traže ovog sjajnog strijelca: Nije Haaland, nego Hojlund
Foto: Facebook / Rasmus Hojlund i igrači Atalante

Arsenal i Juventus žele dovesti napadača Atalante Rasmusa Hojlunda (20), objavio je Calciomercato.

Riječ je o Dancu koji je impresionirao u dvije kvalifikacijske utakmice svoje reprezentacije. Finskoj je zabio hat-trick (3:1) u prvom kolu grupe D, a zatim bio dvostruki strijelac u šokantnom porazu od Kazahstana (2:3), piše SCsport.

Italijanski medij navodi kako Juventus u Hojlundu vidi zamjenu za Dušana Vlahovića ako srpski napadač napusti klub u ljetnom prijelaznom roku. Prema njihovim informacijama, morat će se požuriti s pregovorima jer je Hojlund navodno najbliže Arsenalu, a i Hojlundova vrijednost raste. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 35 miliona eura, a Calciomercato govori i o deset miliona eura većem iznosu.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Hojlund je preko Brondbyja, Holbaeka, Kopenhagena i Sturma prošle godine stigao u Atalantu. Igrajući za Sturm i Atalantu, tokom ove sezone postigao je 14 pogodaka u 33 nastupa. Sportmediaset je krajem februara objavio kako Hojlunda prati i Borussia Dortmund.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije