Arsenal doveo jedno od otkrovenja ovogodišnjeg Eura

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal doveo jedno od otkrovenja ovogodišnjeg Eura
Foto: Arsenal FC / Calafiori predstavljen u Arsenalu

Londonski Arsenal zvanično je potvrdio dolazak italijanskog reprezentativca Riccarda Calafiorija.

Topnici će njegovom bivšem klubu Bologni platiti 40 miliona eura (78,23 miliona KM), plus pet miliona kroz bonuse.

Calafiori je karijeru započeo u akademiji Rome, gdje je proveo 12 godina razvijajući se iz omladinskog pogona u prvi tim. Tokom svog boravka tamo, stekao je dragocjeno iskustvo na posudbi u italijanskoj Genoi tokom sezone 2021/22, a potom ga je put odveo do švicarskog prvoligaša Basela.

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Upravo je Calafiori u Bolognu stigao iz Basela pred početak prošle sezone i za italijansku ekipu je odigrao 33 utakmice.

Ovaj 22-godišnji defanzivac bio je član Azzurra na Europskom prvenstvu, nakon sezone pune impresivnih nastupa u srcu odbrane Bologne, a bio je i jedno od otkrovenja turnira u Njemačkoj.

Njegov dolazak u londonski klub prokomentarisao je trener Topnika Mikel Arteta.

"Želimo dobrodošlicu Riccardu i njegovoj porodici u Arsenal. On je sjajan igrač i dat će nam snagu u odbrani", rekao je Arteta, pa dodao:

"Riccardo je velika ličnost i karakter, sa specifičnim vještinama koje će nas učiniti jačima u borbi za velike trofeje. Već je pokazao uspjeh u proteklim sezonama svojim nastupima i za Bolognu i za Italiju, a njegov napredak i razvoj u protekloj godini bili su zaista impresivni".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije