Argentina u žalosti: Preminula jedna od najvećih fudbalskih legendi ove zemlje

0
Radiosarajevo.ba
Argentina u žalosti: Preminula jedna od najvećih fudbalskih legendi ove zemlje
Foto: X.com / Cesar Luis Menotti i Diego Maradona

Jedna od legendi svjetskog, a posebno argentinskog fudbala, Cesar Luis Menotti, preminuo je u 85. godini života, objavio je tamošnji savez.

Menotti je kao selektor predvodio Gaučose do njihovog prvog naslova svjetskog prvaka 1978. i zauvijek je ušao u historiju zemlje kao jedan od najvećih svih vremena.

"AFA s velikom tugom objavljuje smrt Cesara Luisa Menottija, nekadašnjeg direktora reprezentativnih selekcija i bivšeg trenera svjetskog prvaka Argentine”, navedeno je u objavio Fudbalskog saveza.

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Menotti je rođen 5. novembra 1938. i poznat je kao El Flaco. U Španiji je trenirao Atletico Madrid i Barcelonu, sa kojom je osvojio Kup kralja, Liga kup i Superkup Španije.

Igračku karijeru je gradio u argentinskim klubovima Rosario Centralu, Racingu, Boci Juniors, New Yorku, Santosu, gde je s Peleom osvojio četiri titule prvaka Brazila, i Atletico Juventusu.

Kao trener pored Barcelone i Atletico Madrida predvodio je brojne argentinske klubove, River Plate, Bocu Juniors, Sampdoriju, Penarol, reprezentaciju Meksika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije