Senzacija na Mundijalu: Hrvatska razbila Argentinu za osminu finala SP-a

Radiosarajevo.ba
Senzacija na Mundijalu: Hrvatska razbila Argentinu za osminu finala SP-a
Foto: EPA / Hrvatska - Argentina
Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras je u prvom susretu drugog kola grupe D u velikom derbiju odmjerila snage s Fudbalskom reprezentacijom Argentine. Slavila je Hrvatska rezultatom 3:0.

Prvu veliku priliku imala je reprezentacija Hrvatske. Ivan Perišić je prošao po lijevoj strani, šutirao, a Caballero uspio vrhovima prstiju loptu skrenuti u korner. U 13. minuti pokušaj Meze odlično je zaustavio Lovren i izbacio loptu u korner.

U 22. minuti centaršut Acune je pogodio gornji dio prečke Subašićevog gola. Argentina je zaprijetila u 30. minuti susreta. Gaučosi nisu uspjeli iskoristiti nesporazum Subašića i Lovrena, udarac Enza Pereza završio je pored desne stative gola Hrvatske. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Mario Mandžukić, ali je njegov pokušaj završio pored gola Caballera.

Hrvatska je povela u 53. minuti susreta. Caballero je napravio veliku grešku, lopta je došla do Rebića, a napadač Eintrachta iz Frankfurta udarcem iz voleja zatresao je mrežu Argentine.

Higuain je namjestio dobru priliku za Mezu u 64. minuti susreta, ali je Subašić prvo zaustavio njegov udarac, a potom i pokušaj Messija nakon odbijene lopte. Već u narednom napadu Vrsaljko je uposlio Mandžukića, ali je dobro reagovala odbrana Gaučosa.

Hrvatska je do dva gola prednosti došla u 80. minuti susreta. Luka Modrić je driblinzima izludio Otamendija, napravio sebi prostor i šutirao sa 20-ak metara precizno u lijevu stranu Caballerovog gola. U 86. minuti susreta prečka Hrvatske. Šutirao je Rakitić iz slobodnog udarca, ali su Argentinci i Caballero imali sreće.

Konačnih 3:0 postavio je Ivan Rakitić u 91. minuti susreta. Rakitić je šutirao, Caballero odbranio, a Kovačić nesebično uposlio Rakitića koji je zatresao praznu mrežu Argeninte. Ostalo je 3:0 do kraja susreta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije