Argentina dobila novog selektora: Hoće li nagovoriti Messija na povratak

Fena
Argentina dobila novog selektora: Hoće li nagovoriti Messija na povratak
/ Edgardo Bauza (AFA)
Za selektora fudbalske reprezentacije Argentine izabran je Edgardo Bauza, saopćio je tamošnji savez.

Prvi zadatak 58-godišnjeg stručnjaka bit će da nagovori prvu zvijezdu Lionela Messija da ponovo zaigra za reprezentaciju.

Bauza je ljetos vodio brazilski São Paulo do polufinala Kupa Libertadores, nakon što je prethodno dva puta osvojio ovo takmičenje – 2008. godine s ekvadorskim LDU Quitom i 2014. na klupi San Lorenza.

Bauza sjeda na "vruću" selektorsku klupu Argentine koju su prethodno odbili Diego Simeone (Atletico Madrid), Jorge Sampaoli (Sevilla) i Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur).

Argentina je na šampionatu Copa America u junu poražena od Čilea u finalu. Na tom prvenstvu od dresa reprezentacije oprostio se razočarani napadač i kapiten Lionel Messi, a nakon dvije godine na klupi za odlazak se odlučio i selektor Gerardo Martino.

Razlog za Martinov odlazak je neuspjeli dogovor s klubovima koji su svojim igračima zabranili nastup za reprezetaciju na olimpijskom turniru čime je u potpunosti ugrožen nastup Argentine na Olimpijadi u Brazilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije