Arežina i Čurjanić novi fudbaleri FK Željezničar

Anadolija
Arežina i Čurjanić novi fudbaleri FK Željezničar
Foto:PrtSc / Arežina: Novi veznjak FK Željezničar

Filip Arežina i Ivan Čurjanić novi su igrači Fudbalskog kluba Željezničar.

Hrvatski internacionalac Ivan Čurjurić (27) fudbaler je sredine terena i sa timom s ”Grbavice” potpisao je ugovor na godinu dana, uz opciju produženja. Rođen je 29. septembra 1989. godine u Zadru. Prošao je omladinsku školu Hajduka, a nakon toga je pet sezona nosio dres Zadra, potom i Zagreba. Zatim je igrao za kiparski Nea Salamis, Agia Napu, grčku PAS Lamiju, rumunski Poli. Posljednju sezonu nastupao je za Paralimni na Kipru.

”Željo je institucija i čast je biti dio momčadi. Nadam se da će biti obostrano zadovoljstvo i da ćemo ispuniti ciljeve, kako ja tako i ekipa. Imam dosta bivših saigrača u ligi, pratim prvenstvo BiH, gdje fudbal napreduje iz godie u gondinu i to je sigurno još jedan od motiva da ostvarimo ono što klub želi", rekao je Čurjurić.

Arežina, dosadašnji veznjak Mladosti DK, će naredne dvije godine igrati na posudbi u Željezničaru. Rođen je 8. novembra 1992. godine u Gornjem Vakufu. Kao junior stigao je u Zrinjski, a potom igrao za Olimpic, Rudeš, Rudar, ponovo Zrinjski, poljski Tychy, te Mladost DK. U protekloj sezoni je odigrao 26 utakmica, postigao pet golova i imao devet asistencija.

Veoma sam sretan, došao sam ovdje da ispunimo kao klub najveće ciljeve. Nadam se da ću pomoći u tome i jedva čekam prve treninge”, istakao je Arežina, bivši mladi reprezentativac BiH koji ima i jedan nastupa bh. ”A” nacionalni tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije