Anži sprema unosnu ponudu za Van Persieja

Radiosarajevo.ba
Anži sprema unosnu ponudu za Van Persieja


U londonskom Arsenalu je ovog ljeta primarni posao zadržati nizozemskog fudbalera Robina van Persieja, koji je ove sezone bio njihov uvjerljivo najbolji igrač.

Poznato je da su iz Arsenala Nizozemcu ponudili čak sedam miliona engleskih funti po sezoni. Potom su pregovori dvije strane zamrznute, a u Arsenalu su, pak, donijeli odluku i zabranili Van Persieju da razgovora za medije do kraja Europskog prvenstva. Dakako, sve u prilog tome da se što manje špekulira o njegovom odlasku i spominju mogući njegovi budući kupci.

Ruski mediji su se ovog vikenda raspisali o ponudi koju bogati Anži Mahačkala sprema za Nizozemca. Nije poznato o kojoj  se svoti radi, a niko niti iz samog kluba nije imenom spomenuo Van Persieja.

No, njihov trener, uspješni Guus Hiddink, je naglasio:

„Mislim da će klub napraviti dva ili tri mega-transfera ovog ljeta. Ne mogu izlaziti s imenima, no klub je spreman napraviti sve kako bi zakoračio na sam vrh ruskog fudbala. Obavljamo veliki posao i želimo svi zajedno ispuniti taj cilj“, rekao je ovaj nizozemski strateg koji bi mogao biti spona između svog novog kluba i Van Persieja, piše Totalsport.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije