Ante Čačić novi trener Dinama

Radiosarajevo.ba
Ante Čačić novi trener Dinama


Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas bi u tačno u podne trebao predstaviti novog trenera Modrih, a kako piše tportal.hr na klupi tima sa Maksimira će sjediti Ante Čačić.

Ovo je za pomenuti portal potvrdio i sam Mamić: "Ante Čačić je naš novi trener kojega ćemo predstaviti u podne".

Čačić na trenerskim klupama sjedi od 1984, i do sada je bio poznat kao specijalist za uvođenje drugoligaša u elitno takmičenje. Dinamo mu je osmi hrvatski klub kojeg će voditi.

U hrvatskim medijima kao kandidati za tu klupu spominjali su se Slovak Weiss, Robert Prosinečki, Ćiro Blažević, Josip Kuže, Cico Kranjčar, Dražen Besek... Navodno je Mamićeva prva želja bio Hector Cuper, međutim, Argentinac je u međuvremenu potpisao s turskim Ordusporom.

Podsjećamo, klupa Dinama ostala je upražnjena nakon što su Modri u Ligi prvaka na svom terenu pregaženi od Lyona sa 7:1. Rukovodstvo kluba sa Maksimira odlučilo je nakon tog debakla uručiti otkaz Krunoslavu Jurčiću.

Novi trener neće, kao prijašnjih godina, voditi igrače na pripreme u Tursku već u Portugal gdje će sudjelovati i na međunarodnom turniru. Pripreme Dinama trebale bi početi krajem januara ili početkom februara 2012. godine.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije