Ante Čačić: Darijo Srna se vraća na EURO 2016

Anadolija
Ante Čačić: Darijo Srna se vraća na EURO 2016
EPA / Darijo Srna
Darijo Srna će se ubrzo priključiti reprezentaciji, možda će već do večeras biti u našem kampu u Deauvilleu, istakao je Ante Čačić.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, jučer je u Metkoviću prisustvovao sahrani Uzeira Srne, oca kapitena popularno zvanih Vatrenih.

"Želi se što prije vratiti na EURO 2016 kako bi bio na nivou u petak u utakmici protiv Češke. Darijo je znao da mu je otac na odlasku. Međutim, takva vijest, bez obzira na sve, uvijek te izuzetno pogodi i iznenadi. Darijo Srna je stabilna i jaka osoba", kazao je Čačić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vijest o smrt oca Darijo Srna saznao je nakon nedjeljnog trijumfa Hrvatske nad Turskom (1:0), u utakmici prvog kola grupe D, Evropskog prvenstva igranoj u Parizu. U drugom kolu Hrvatska će se u petak, 17. juna, od 18 sati sastati s Češkom, koja je u prvom meču na EURO 2016 poražena od Španije (0:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije