Anel Šabanadžović: Želim da sam gradim svoj put i karijeru

Anadolija
Anel Šabanadžović: Želim da sam gradim svoj put i karijeru
Foto: Instagram / Anel Šabanadžović

Anel Šabanadžović jedan je od mladih igrača na spisku selektora Dušana Bajevića, koji će na okupljanju imati priliku da se nametne i eventualno upiše prvi nastup za “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine u predstojećim utakmicama UEFA Lige nacija protiv Italije u Firenci 4. septembra, te tri dana kasnije u Zenici sa Poljskom.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje jer je san svakog igrača da jednog dana nastupi za reprezentaciju svoje zemlje. Dobio sam priliku i trudit ću se da je opravdam”, rekao je Šabanadžović, te dodao da mu nekada pomaže, nekada ne što mu je otac slavni Refik, nekadašnji reprezentativac bivše SFR Jugoslavije:

“U nekim situacijama mi pomaže, u nekim i ne. Ne obazirem se mnogo na to, želim da sam gradim svoj put i karijeru. Normalno je da imam podršku oca i porodice ali ako nisam spreman da naporno radim i treniram onda mi ništa neće pomoći da ostvarim karijeru kakvu želim”.

O prvim utiscima u nacionalnom timu BiH, kazao je:

“Nevjerovatan je osjećaj biti sa svim tim vrhunskim igračima koje sam do sada samo gledao, a evo imam priliku da treniram i budem u društvu zajedno sa njima. Zaista se lijepo osjećam, svi su nekako opušteni i atmosfera je dobra. Naravno, mnogo mi je lakše uklopiti se jer imam ovdje i kolega iz mlade reprezentacije”.

Bio bi, kaže, presretan da debituje za ”A” državni tim BiH.

”Sigurno bih imao neku pozitivnu tremu na početku. Ipak, moje je da se maksimalno trudim, a prilika će doći, ako ne sada onda u budućnosti sigurno”, smatra Šabanadžović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije