Anđušić ušao s klupe i donio FK Veležu pobjedu protiv FK Slobode

1
Radiosarajevo.ba
Anđušić ušao s klupe i donio FK Veležu pobjedu protiv FK Slobode
Foto: FK Velež / Arhiv

Velež je danas savladao Slobodu u susretu 14. kola m:tel Premijer lige BiH odigranom u Gabeli.

Sloboda je imala šansu u šestoj minuti utakmice, a njegov udarac je bio izblokiran nakon čega je uslijedio kontra napad Velaža. Halilović se našao u šesnaestercu, gdje je uposlio Haskića koji se na kraju spetljao i propola je velika šansa za daomaće.

Novu priliku su domaći imali u 15. minuti nakon šuta Dejanovića lopta je otišla pored gola. Novu priliku je Halilović imao u 22. minuti kada je sjajno šutirao, ali je Bukvić odbranio njegov udarac.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Prilika za goste u 27. minuti Vranješ se našao u šesnaestercu, šutirao je, međutim njegov udarac je blokiran, pa je Sloboda imala korener iz ove situacije.

Veliku šansu su domaći propustili, Pršeš je ubacio loptu nakon prekida Ikić sjajno šutirao, ali Bukvić je uhvatio loptu na samoj liniji gola. Novu šansu Velež je imao u 35. minuti kada se Zajmović našao u šesnaestercu, međutim veoma loše je šutirao.

Sloboda je imala dobru priliku u 41. minuti kada je Osmić šutirao, a Bogdanović odbranio njegov udarac, piše SC Sport.

Početkom drugog poluvremena sjajnu šansu je imao Haskić, ponovo je izvrstan bio Bukvić. Golman Slobode se iskazao i nešto kasnije, kada je odbranio stotpostotnu priliku Zajmoviću.

No, ništa nije mogao uraditi u 70. minuti. Šutirao je Vehabović s ruba šesnaesterca, lopta je okrznula nekoga iz Slobode i došla do rezerviste Anđušića, koji zatim rutinski poentira za 1:0.

Do kraja susreta Mostarci su umrtvili igru, Sloboda nije mnogo toga uradila da bi došla do izjednačenja i utakmica je zaključena s pobjedom domaćih. S ovim trijumfom Velež je preskočio Sarajevo i stigao na šesto mjesto premijerligaške tabele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije