Andrea Pirlo kao pojačanje dolazi na posudbu u Manchester City

Radiosarajevo.ba
Andrea Pirlo kao pojačanje dolazi na posudbu u Manchester City

Italijanski fudbalski as Andrea Pirlo bi se uskoro mogao vratiti iz američke MLS lige na fudbalske terene engleske Premijer lige i to u redove Manchester Cityja, javlja Anadolu Agency (AA).

Maestro s loptom na sredini terena Pirlo u 36. godini igra u New York Cityju, u kojem je u 13 odigranih utakmica pokazao da još ima snage i fudbalske vještine.

Britanski mediji najavljuju da bi šeik Mansour, vlasnik NYC-a mogao od početka januara do početka marta Pirla preseliti u Manchester City, koji je također u njegovom vlasništvu.

Inače MLS sezone je pri kraju i januar i mart su mjeseci pauze do početka nove sezone, pa se pomenuti transfer čini realnim.

Mediji s Otoka pišu da je menadžer „građana“ Manuel Pelegrini lično od vlasnika Mansoura zatražio da mu dovede Pirla.

Pirlo je u dosadašnjoj bogatoj karijeri igrao za Bresciju, Regginu, Inter, Milan i Juventus. Osvojio je šest naslova talijanskog prvaka, dvije Lige prvaka, a s italijanskom reprezentacijom i Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije