Ancelotti novi trener Chelsea, Leonardo Millana

Radiosarajevo.ba
Ancelotti novi trener Chelsea, Leonardo Millana

Guus Hiddink osvajanjem FA Cupa završio je svoju kratku epizodu na Stamford Bridgeu. Već se otprije znalo da se vraća na mjesto selektora Rusije, a klub u vlasništvu Romana Abramoviča nije dugo čekao njegova nasljednika. Carlo Ancelotti novi je trener Chelseaja, objavio je taj engleski prvoligaš u ponedjeljak

Ancelotti, koji je najavio svoj odlazak s mjesta trenera Milana u nedjelju, potpisao je trogodišnji ugovor i počet će s radom u Chelseaju 1. jula, stoji na stranicama engleskog prvoligaša.

"Carlo je izvanredan kandidat za taj posao. Tokom dugog razdoblja iskazivao je sposobnost da gradi ekipu koja se natjecala i bila uspješna u nacionalnim i europskim takmičenjima", dodaje se u izjavi kluba.

Guus Hiddink privremeno je obavljao funkciju trenera Chelseaja nakon ostavke Brazilca Luiza Felipea Scolarija u februaru. Iako je bilo pritiska da Nizozemac ostane na klupi bluesa, Hiddink je odbio to i vratio se u Rusiju.

Leonardo dvije godine na klupi Milana

Službeno je potvrđeno da će novi trener Milana biti Brazilac Leonardo koji je s klubom sa San Sira potpisao dvogodišnji ugovor i tako zamijenio Carla Ancelottija koji je otišao u Chelsea.

U svom prvom obraćanju javnosti novi trener Rossonera obećao je za narednu sezonu bolje rezultate nego što je to bilo ove godine.

"Duboko sam povezan s Milanom. Ovo je za mene poseban dan u svakom pogledu i nisam mogao ni zamisliti koliko će mi ovo značiti. Sretan sam što me klub izabrao za trenera. Ovdje sam već 12 godina, i činjenica da sam zamijenio Carla dokazuje koliko sam bio vezan s njim. Ancelotti me stalno nagovarao da preuzmem mjesto trenera. Sad počinje izgradnja novog Milana. Imamo izvrsne temelje i dobru poziciju da napredujemo. Ne trebaju nam velike promjene", rekao je Leonardo u razgovoru za Sky Italiju te se i osvrnuo na priče o mogućem odlasku Kakae.

"Kaka je san svakog kluba. Iskreno, ja ne vidim tu nikakav problem. On ima ugovor s nama i nadam se da će ostati u klubu. Naravno, nikad ne možete predvidjeti što će se događati za vrijeme prijelaznog roka, ali ja se duboko nadam da će ostati", rekao je novi strateg tima sa San Sira

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije