Ancelloti o Pjaniću: Da li je poput Pirla?

Fena
Ancelloti o Pjaniću: Da li je poput Pirla?
EPA / Arhiv
Trener Bayerna Carlo Ancelotti pohvalio je u razgovoru za torinski list "Tuttosport" bh. nogometaša Miralema Pjanića i njegovog saigrača u Juventusu Paula Dybalu.

"Dybala je uistinu moderan napadač. Njegov talent se sjajno slaže s tempom i dinamikom. Smatram da može ispisati historiju s Juventusom u narednih deset godina", rekao je 57-godišnji trener za "Tuttosport".

Govorio je također o veznjaku PSG-a Marcu Verrattiju, koji je bio predmet brojnih spekulacija u vezi s odlaskom iz Pariza te o Miralemu Pjaniću.

"Juventus ima Pjanića i mislim da im sada ne treba Verratti. Njihove karakteristike su različite ali mogu ispuniti istu ulogu", rekao je italijanski stručnjak.

Dodaje da su kritike na račun Pjanića neopravdane, istakavši da uvijek postoje poteškoće kod igrača da se privikne na novi klub i da je za to potrebno određeno vrijeme.

"Kada su u pitanju igrački kvaliteti o Pjaniću ne trebamo trošiti mnogo riječi. Da li je poput Pirla? Miralem je sjajan, ali je Pirlo rijedak tip igrača. Mislim da ih nije pravedno uspoređivati", zaključio je Ancelotti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije