Amer Gojak suznih očiju napustio Zagreb: Dio novca pripast će i Želji i Olimpiku

0
Radiosarajevo.ba
Amer Gojak suznih očiju napustio Zagreb: Dio novca pripast će i Želji i Olimpiku
PrtScr / Amer Gojak
Suznih očiju i drhtavog glasa, Amer Gojak u ponedjeljak je napustio Dinamo. Nova destinacija – Torino.

Član Serie A novi je odabir reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Dijete Sarajeva nogometno je prohodao u Željezničaru da bi u Dinamo stigao preko Olimpika. Imao je 18 godina kada je u pratnji oca Ahmeta ušao u prostorije Maksimirske 128 i ondje ostao više od pet godina.

Debitirao je protiv Istre početkom marta 2015. godine, a u međuvremenu se prometnuo u jednog od najvažnijih igrača našeg kluba koji je ponio autorski potpis na velike uspjehe Dinama posljednjih godina.

Amer ili Bruda, kako smo ga od milja zvali, skupio je čak 161 službeni nastup za seniore Dinama i još 30-ak za Dinamo B i juniorsku momčad.

Skupio je i respektabilnih 20-tak golova od kojih posebne emocije nosi onaj Rosenborgu kojim je Dinamo otklonio pitanje putnika u grupi Lige prvaka.

Sjećamo se i onoga Rijeci u Superkupu za trofej u junu 2019., kao i one Anderlechtu i Spartaku Trnavi. I one čuvene asistencije Soudaniju s pola igrališta za pobjedu na Poljudu u sudijskoj nadoknadi.

"Na travnjaku beskompromisan! Maratonac koji nikada nije stao i koji je za svoj Dinamo igrao i ozljeđen i umoran i razbijene glave… Uvijek spreman ući u klinč kako bi zaštitio suigrača ili simbol Dinama. S druge strane, van travnjaka, Amer nikada nije odbio navijače. Vedar, nasmijan i uvijek na raspolaganju. I kada možda nije bio od volje, svoje je obaveze uvijek je izvršavao. Oličenje profesionalizma i primjer svima drugima. Amer Gojak svojim šarmantnim pristupom plijenio je gdje god se pojavio. Našem Ameru želimo sreću u nastavku karijere, Maksimir će uvijek biti njegov dom!", napisali su čelnici Dinama na zvaničnoj stranici.

Prema FIFA-inom pravilu o fondu solidarnosti, dio od tog obeštećenja trebao bi pripasti bivšim klubovima Amera Gojaka – Olimpiku i Željezničaru.

Kako nezvanično saznajemo, na Grbavici očekuju između 100.000 i 150.000 eura, a nešto manje će biti uplaćeno Olimpiku.

Za sada je, ipak, nepoznato kada će taj novac biti na raspolaganju sarajevskim premijerligašima, s obzirom na dogovor Dinama i Torina da Gojak ovu sezonu odradi kao posuđeni nogometaš.

Kako se Dinamo oprostio od Gojaka možete vidjeti na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije