Amar Osim: Trudit ćemo se da budemo na svom nivou

Radiosarajevo.ba
Amar Osim: Trudit ćemo se da budemo na svom nivou
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amar Osim na konferenciji za medije napao čelnike Zrinjskog

Željezničar će u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Borca, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Siniša Stevanović. 

Amar Osim i Siniša Stevanović - undefinedFoto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: Amar Osim i Siniša Stevanović

"Po tabeli ispada da smo bolji, ali igrati u Banja Luci i na nekom drugom stadionu nije isto, pogotovo nama nije isto. To su klubovi koji su se ne tako davno borili za trofeje. U posljednje vrijeme se iz nekih razloga ni mi ni oni ne borimo za trofeje, ali rivalstvo je ostalo, te utakmice su specifične. Reći da ćemo otići u Banja Luku i pobijediti, to od mene nećete čuti. Reći da ćemo se truditi da igramo i da budemo na svom nivou, što je za mene najvažnije, to da, ali da ćemo pobijediti, nemam to običaj reći ni protiv slabijih ekipa, a kamoli protiv Borca", kazao je Osim, dodavši:

"Tabela pokazuje da imamo više bodova, te bodove smo zaslužili i vjerovatno smo igrali u boljoj formi od Borca u ovih 11 kola. Utakmice u Banjaluci su drugačije, neću porediti sa derbijem, ali i hoću porediti sa derbijem. Tu forma i trenutni rezultati ekipe nisu toliko važni. Mi smo znali tamo dobiti kad nismo bili dobri, a znali smo izgubiti kad smo bili najbolji. Tamo se stvori specijalan naboj kad igramo međusobno, što je dobro. Nije isto igrati sa Borcem i sa nekim drugim timom koji ima isto bodova i istu poziciju i istu formu.

Borac je specifičan klub po svemu, taj odnos između njih i nas je isto specifičan, te o toj utakmici ne možemo pričati sa nekom logikom koju upotrebljavamo za neke druge utakmice."

Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 17:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije