Amar Dedić na meti posrnulog velikana: Mijenja jednog od najboljih bekova na svijetu?

0
Radiosarajevo.ba
Amar Dedić na meti posrnulog velikana: Mijenja jednog od najboljih bekova na svijetu?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Amar Dedić

Perspektivni bh. nogometaš Amar Dedić je zbog sjajnih partija u Austriji na radaru brojnih evropskih velikana. Međutim, jedan je već povukao konkretne korake po pitanju njegovog angažmana.

Dedić igra sjajno i to na obje strane terena u dresu RB Salzburga, što sasvim očekivano nije prošlo bez interesa nekih od najvećih klubova Starog kontitenta.

No, kako saznaju otočki mediji, desni bek je najbliži dolasku u Premiership gdje za njega još od ranije vlada interes timova poput Newcastlea ili Brightona.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Ipak, konkrente korake je učinio londonski Chelsea koji je na svih šest susreta Lige prvaka pratio Dedića putem svojih skauta i sada su spremni ući u pregovore sa rivalima iz Austrije.

21-godišnji bh. internacionalac je projektovan da uz desnu aut liniju dostojno zamjeni sada već konstantno povrijeđenog Reece Jamesa koji i pored toga važi za jednog od najboljih na svijetu.

Dedić, bar kada je Transfermarkt u pitanju, vrijedi 20 miliona eura (40 miliona KM), no, kada se uzme u obzir da sa Salzburgom ima ugovor do 2027. godine, cijena transfera će biti neuporedivo veća, piše AM Sport

Ove sezone je univerzalni defanzivac odigrao 25 utakmica i pri tome ostvario zapaženu statistiku od pet pogodaka i tri asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije