Alessandro Nesta napušta Milan

Radiosarajevo.ba
Alessandro Nesta napušta Milan


Alessandro Nesta šokirao je sve vjerne navijače Milana izjavom da na kraju sezone napušta klub, te da razmišlja o odlasku u Sjedinjene Američke Države, odnosno MLS...

"Težak raspored igranja domaćeg prvenstva, Lige prvaka i domaćeg kupa znači da ne mogu cijelo vrijeme biti u akciji. Istovremeno nisam jedan od onih koji će sjediti na klupi i čekati priliku", prenosi Nestine riječi novinaska agencija AP.

Talijan (36), koji je odigrao 10 sezona u dresu crveno-crnih, tvrdi da nije još ni s kime ništa dogovorio, ali kaže otvoreno da ne bi imao ništa protiv odlaska u MLS.

Nesta je s Milanom osvojio dva naslova prvaka Italije, kup te zemlje i dvije titule Lige prvaka, dva UEFA-ina Superkupa i Svjetsko klupsko prvenstvo. Prethodnih devet godina igranja za rimski Lazio uzeo jedno prvenstvo, te dva talijanska kupa, kao i Kup pobjednika kupova i UEFA-in Superkup.

Sa reprezentacijom Italije je 2006. godine postao prvak svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije