Alaim prezadovoljan

Radiosarajevo.ba
Alaim prezadovoljan

Sarajevo je remijem (1:1) na gostovanju kod Spartaka iz Trnave produžilo europski put, te ih u sljedećem pretkolu Europske lige očekuje ogled sa švedskim Helsingborgom.

Vezano: Trijumf bh. nogometnih klubova u Evropi

Jedan od junaka utakmice u Trnavi je vratar Sarajeva Muhamed Alaim, koji je i u prvom susretu, igranom na Koševu, bio na visini zadatka.

"Prezadovoljan sam! Uoči utakmice sam rekao da možemo proći Spartak i to se na kraju i ostvarilo. Loše smo ušli u utakmicu, ali smo nakon primljenog gola došli na svoje i do kraja odirali muški. Nagrada je bio gol Jahovića, koji nam je donio prolaz u sljedeće kolo", kaže Alaim.

Vezano: Janjoš: Prošla je spretnija i sretnija ekipa

Prolaz dalje Sarajevu je donio dva susreta s Helsingborgom, švedskom momčadi koja u svojim redovima ima legendarnog napadača Henrika Larssona.

"Šveđani su sigurno kvalitetnija ekipa, ali mnogo puta do sada se pokazalo da ne pobjeđuje uvijek bolji. Naše je da se borimo", dodao je Alaim.

Erbez: Mi smo vjerovali u sebe

Nogometaši Slavije napravili su veliko iznenađenje savladavši danski Alborg sa 3:1.

"Malo je ko vjerovao da se možemo ravnopravno nositi sa rivalom koji je mnogo iskusniji od nas na međunarodnoj sceni. Alborg je u odnosu na nas finansijski gigant, koji je prošle godine pružao više nego dobre partije u Ligi šampiona. Ipak, mi smo vjerovali u sebe. U utakmicu smo ušli veoma spremni, psihološki jaki i što je veoma važno bez straha i kompleksa uhvatili se u koštac s Alborgom. Ako smo u Danskoj imali sreće što domaćin nije iskoristio nekoliko zrelih prilika, na 'Koševu' se to ne može reći. Sve je bilo vrhunski", rekao je za Nezavisne Zoran Erbez, šef stručnog štaba Slavije.

Slavija će u trećem pretkolu Lige Evrope odmjeriti snage sa Košicama.

"Alborg je iza nas, a već u četvrtak domaćini smo slovačkim Košicama. Želimo napraviti još veći uspjeh. Čeka nas još jedan kvalitetan rival i trudićemo se da nadmudrimo protivnika i pokušamo zabilježiti novi uspjeh", dodao je Erbez.

Slavija prvu na Koševu, Sarajevo uzvrat...

Sarajevo će svoju prvu utakmicu protiv Helsingborgsa odigrati u Švedskoj dok će Slavija u isto vrijeme na Koševu ugostiti Košice.
Razlog je naravno taj što je momčad Slavija prijavila stadion Asim Ferhatović Hase kao mjesto odigravanja svojih domaćih utakmica u okviru europskih nastupa.

S obzirom da je UEFA greškom objavila da se obje utakmice igraju u Sarajevu u isto vrijeme i Slavija i FK Sarajevo, na zvaničnim stranicama Helsingborga stoji da se prva utakmica igra u Švedskoj 30. jula u 19 sati po lokalnom vremenu, a objavili su već i cijenu karata za taj meč.

Nema sumnje da će brojna bosansko-hercegovačka dijaspora u dobroj mjeri napuniti stadion Helsingborga i da bi se nogometaši Sarajeva u dalekoj Skandinaviji osjećali, ako ne kao na domaćem terenu, onda barem kao na neutralnom.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije