Alaim: Nadam se pobjedi

Radiosarajevo.ba
Alaim: Nadam se pobjedi

Nogometaši Sarajeva u vrlo dobroj atmosferi dočekuju subotnji vječiti derbi sa Želejzničarem na Grbavici.

Kapiten i golman Bordo tima Muhamed Alaim ustvrdio je kako igračima Sarajeva u subotu neće trebati nikakva dodatna motivacija, jer je i sam nastup za svakog koševskog prvotimca u derbiju uvijek bio i ostao posebna inspiracija, piše Oslobođenje.

"Sarajevo predstojeći derbi iščekuje u sjajnoj atmosferi. Takav meč uvijek ima posebnu draž. Velikog zalaganja igrača neće nedostajati”, kazao je Alaim i dodao: “Sudeći prema najavama, u Željezničaru vjeruju u pobjedu, ali isto to bih mogao reći i za Sarajevo da je i mi očekujemo. Nadam se dobroj utakmici i igri, a sve ostalo je do motiva i pristupa igrača samoj utakmici. Neka pobijedi bolji tim, a trenutna situacija na tabeli dovoljno govori ko je kvalitetniji. U ime igrača, mo gureći samo da bih volio pokloniti po bjedu na vijačima jer je oni svo jom podrškom koju nam upućuju i zaslužuju."

Vezano>>Škoro: Prepuštamo Želji ulogu favorita

"U derbiju uvijek bude svega. Ako suđenje bude korektno mislim da možemo pobijediti komšije. Po meni, prevaga na našoj strani je Alen Škoro. On uvijek zabije gol Želji", rekao je za San Edin Dudo, igrač jedan od rijetkih koji je nosio dres oba sarajevska premijerligaša.

Na Grbavicu sigurno neće istrčati Nikitović i Mohor, a upitan je nastup i Emira Janjoša koji osjećća bolove u koljenu. Ajdin Maksumić, koji je odradio kartone, vraća se ekipu. Kako je naveo strateg Bordo tima Mehmed Janjoš tim sa Koševa će derbi susret dočekati kao i svaki drugi, stim što će ipak dan ranije ekipa ići u karantin.

Željezničar u duelu protiv Sarajeva definitivno ne može računati na povrijeđene Rovčanina i Radovanovića, te kartoniranog Omerovića. U tim se najvjerovatnije vraća Damir Memišević, koji je propustio nekoliko pšosljednjih utakmica zbog povrede.

Trener Plavih Demir Hotić, ko jem će ovo biti ujedno i prvi vječiti derbi u karijeri, tvrdi da neće kalkulisati.

“U subotu u vječitom derbiju protiv Sarajeva želim pobjedu”, najavio je Hoti’ I dodao kako \eli u derbiju naraviti što bolji posao.

“Igrači su toga svjesni. Motiva ne nedostaje, a tim prije što igramo na domaćem terenu. Nisam od onih koji bi se unaprijed zadovoljili remijem. Samo pojeda nas interesuje i potrudićemo se da pružimo igru koja će nas odvesti do trijumfa”, rekao je Hotić.

Vezano>>Pobjeda nad Sarajevom poklon navijačima

"Jedva čekam taj duel. Samo sam skoncetrisan na tu utakmicu. Želim da što spremniji izađem u taj duel sa komšijama i da ih uspijemo savladati, a niko ne bi bio sretniji od mene kada bi bio strijelac u derbiju, rekao je za fkzeljeznicar.com Srđan Stanić koji je ponikao u timu sa Koševa.

Kapiten plavih će po 25 put obući Željin dres u derbi susretima. Rekorder i najiskusniji igrač vjeruje u ovu mladu ekipu.

"Za ovakve utakmice nije potrebna dodatna stimulacija. Sama činjenica da igramo protiv najljućih rivala dovoljan je motiv da ostavimo srce na terenu. Nadam se da su i ovi mladi igrači svjesni toga, te da će dati svoj maksimum", rekao je kapiten Plavih Edis Mulalić koji će 25. put obući dres Željezničara u gradskom derbiju.

"Itekako smo svjesni težine ovog duela. Nema tu puno pametovanja. Svi ćemo 'poginuti' da dođemo do pobjede", rekao je Šehić koji je dva puta stajao na golu Željezničara u premijerligaškom susretu protiv gradskih rivala i nije primio niti jedan pogodak.

Ipak, najjači adut tima sa Grbavice neće biti igrači već zapravo navijači, koji su najavili spektakularnu koreografiju, a zauzvrat se nadaju kako će ih igrači plavog tima obradovati pobjedom u vječitom derbiju.

Susret između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu sa početkom u 16 sati, a karte se mogu kupiti po cijenama od 7KM za južnu, 10 istočnu, 15 sjevernu tribinu, dok je ulaz na zapadnu tribinu 30 KM.

oslobođenje/fkzeljeznicar.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije