'Palo' 29 izgrednika: Hrvatska policija prokazuje, Francuzi hapse

Radiosarajevo.ba
'Palo' 29 izgrednika: Hrvatska policija prokazuje, Francuzi hapse
Ilustracija / Dio hrvatskih navijača razočarao/Ilustracija
Na društvenim mrežama objavljen je podatak kako je francuska policija uhapsila 29 izgrednika nakon utakmice Češke i Hrvatske u St. Etienneu.

Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije, potvrdio je da hrvatska policija na terenu u Francuskoj identificirala pojedine izgrednike sa stadiona te informacije proslijedila francuskim kolegama.

Neki od izgrednika su uhapšeni, za ostalim se traga. 

Hrvatska policija nema ovlasti hapšenja, no tim se poslom bave Francuzi. 

Borovec je također kazao da će podaci o onima koji su sudjelovali u neredima biti dostavljeni svim graničnim prijelazima.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković nakon utamice je kazao kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

Dio navijača koji su sudjelovali u neredima odmah se razbježao, a njihov identitet pokušat će se utvrditi putem video materijala. 

Policiji su jučer dostavljeni brojni materijali, snimke i fotografije s društvenih mreža vezanih uz događaje na stadionu u St. Etienneu, dodao je Borovec. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije