Ahmed Burić iz Pariza: Ovdje ni Brazil nije favorit

Radiosarajevo.ba
Ahmed Burić iz Pariza: Ovdje ni Brazil nije favorit

U Gradu svjetlosti Bosna i Hercegovina igra svoju posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. godine. U slučaju pobjede, reprezentacija ide po prvi put na prvenstvo, i to direktno. Pariz je okupiran bosanskim navijačima, a jedan od njih je i poznati bh. novinar Ahmed Burić.

"Skupljaju se ti neki historijski momenti. Sve upućuje na to da bi se u nešto i mi mogli ponadati. Imam osjećaj da ne bi trebali izgubiti. Mene ovo po atmosferi podsjeća na utakmicu s kojom mi nemamo puno veze, utakmicu iz 1953. godine Mađarska – Engleska na stadionu Wembley. To je bio početak mađarske Lake konjice. Kad su Mađari dobili na Wembleyu, oni su uvijek spominjali tu utakmicu kao međaš svog identiteta i kulture", rekao je Burić i potom dodao kako nema puno ovakvih utakmica u životu. 

Nekadašnji francuski igrač Bixente Lizarazu je u novinama izjavio kako dolazi umjetnik Safet Sušić, ali je atmosfera u Francuskoj prilično hladna. Francuzi su svjesni da im nedostaje Ribery, da nema ni Benzeme ni Diabya, tako da im je ostalo da se uzdaju u Nasrija i Maloudu, priča nam Burić.
 
"Očekujem da će Pape igrati s jednim napadačem. Dilema je da stavi Misimovića kao organizatora igre, a da Medunjanina vrati nazad. Ako počne Medunjanin, mislim da će natrag igrati Zahirović, kako bi se pokrio taj prostor, a da lopta brže ide. To je jedina Papetova dilema. Od trojca Misimović - Zahirović – Medunjanin, samo dvojica mogu na teren. Mislim da će sastav biti sa Pandžom i Spahićem u sredini, Mujdžom i Papcem na stranama. Ostatak ekipe bi trebali činiti Rahimić, Zahirović, Lulić, Medunjanin, Pjanić i Džeko", prognozira Burić.

Protiv Francuske u Parizu ni Brazil nije favorit, ne treba se zanositi. Bez šansi nismo, baraž smo napravili, cilj je tu, sve više od toga je veliki, veliki uspjeh, smatra Burić.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije