A.Hadžić, navijač FK Sarajevo van životne opasnosti

Radiosarajevo.ba
A.Hadžić, navijač FK Sarajevo van životne opasnosti

Osvježeno u 10,45

A. Hadžić, navijač Sarajeva koji je u sukobima u Širokom Brijegu zadobio prostrijelnu ranu zasada se ne nalazi u životnoj opasnosti, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Ana-Marija Dedić, portparol Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Pacijent se trenutno nalazi na Odjelu za intenzivnu njegu SKB-a, a u njegov oporavak nije uključen respiratorni uređaj.

Podsjetimo, u neredima u Širokom Brijegu smrtno je stradao Vedran Puljić, a teže i lakše je povrijeđeno desetine navijača i policajaca.

Udruženje navijača fudbalskog kluba Sarajevo su za danas najavili proteste u 12.00 sati na raskrsnici ulice Maršala Tita i Koševo (Kralja Tomislava).

Trojca navijača FK Sarajevo zadržana na KCUS-u

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ukupno je primljeno 36 povrijeđenih navijača FK Srajevo nakon jučerašnjih nereda u Širokom Brijegu, od kojih je troje zadržano na liječenju zbog prostrelnih rana, izjavila je danas za Fenu glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrać.

Jandrić je navela da su povrijeđeni navijači počeli dolaziti na KCUS oko 20 sati, a većinom se radilo o posjekotinama na glavi, te udarcima po licu i tijelu. Svi povrijeđeni su zbrinuti, dok su mobilizirani skoro svi hirurzi Kliničkog centra.

Od 36 povrijeđenih, troje je zadržano u Kliničkom centru.

Jandrić je rekla da se kod dvojice mladića radi o prostrelnim povredama vrata i leđnog dijela, a jedan mladić je imao ustrelnu povredu desne natkoljenice pri čemu se metak zaustavio u karlici. On će jutros biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Vezano: Navijači i igrači FK Sarajevo blokirali raskrsnicu (FOTO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije