Plavi ipak u 14 sati, Adžem želi trijumf za fantastičan kraj polusezone

Radiosarajevo.ba
Plavi ipak u 14 sati, Adžem želi trijumf za fantastičan kraj polusezone
Fudbalski klub Željezničar će u nedjelju u 14 sati u posljednjem susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ugostiti Fudbalski klub Radnik.

Danas je u prostorijama ekipe iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Admir Adžem i Daniel Graovac.

"Iskreno se nadam da ovaj put neće biti odgoda i da ćemo odigrati utakmicu u predviđenom terminu. Moram čestitati igračima na svemu urađenom u posljednje vrijeme, bilo je jako teško i psihički i fizički. Želimo na pauzu otići kao prvoplasirani. To ništa ne znači u ovom trenutku, ali bit će svojevrsna nagrada za sve što su fudbaleri napravili u ovoj polusezoni.

Ovi tereni iziskuju mnogo više snage nego kada se igra po normalnom terenu. Igrači su umorni i svi osjećaju posljedice teških terena. Nadam se da će Stanić biti spreman, a Ubiparip je otišao na pregled nakon istegnuća mišića. Želimo zaokružiti sezonu na najbolji mogući način i nadam se da će fudbaleri koristiti svoje prilike kada dobiju šansu da igraju.

Mi ćemo igrati svoju igru. Radnik će sigurno doći sa željom da nam pokvari planove, ali mi znamo šta moramo uraditi. Kada su u pitanju fudbaleri kojima ističu ugovori, razgovarali smo s njima. Dovest ćemo i nekoliko pojačanja, ne mnogo, samo da se pojačamo tamo gdje nam je to potrebno", rekao je Adžem.

"Odigrali smo zadnjih pet utakmica, a svaka od njih je bila derbi. Sada dolazi posljednja utakmica u kojoj želimo ostvariti pobjedu i obradovati svoje navijače. Svi dobro rade u ekipi i kada kompletna ekipa trči i igra svima je lakše. Odmah je lakše kada cijela ekipa igra i radi", rekao je Graovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije