Adžem: Trofej zasluženo nosimo u Sarajevo, uložili smo mnogo truda

Radiosarajevo.ba
Adžem: Trofej zasluženo nosimo u Sarajevo, uložili smo mnogo truda
Nakon trijumfa na Grbavici od 2:0 i visoke pobjede na gostujućem terenu u Krupi na Vrbasu od 0:4, nogometaši FK Željezničara nakon šest godina posta u ovom takmičenju osvojili su Kup Bosne i Hercegovine.

Šesti put u svojoj historiji Plavi su stigli do laskave titule, a nakon utakmice posebno je bio zadovoljan šef njihovog stručnog štaba Admir Adžem.

"Želim da čestitam momcima, koji su uložili mnogo truda u ovo takmičenje. Imali smo jako teške protivnike, došli do finala i na kraju osvojili trofej. To možda sada izgleda lako, ali Krupa nije nimalo naivan protivnik, posebno zbog teške podloge. Ali, odigrali smo jako dobro, postigli četiri gola i mislim da zasluženo nosimo pehar u Sarajevo", istaknuo je Adžem.

Dodao je i loše osjećaje zbog toga što je njegov klub ispao iz utrke za titulu prvaka Premijer lige BiH u finišu sezone.

"Razočarani smo jer smo ispali iz utrke za prvaka, međutim i ovo je satisfakcija, ovaj pehar se ne osvaja svake godine. Željezničar ga je osvojio prije šest godina, radujemo se ovom peharu", rekao je trener Plavih.

Da li će ostati u klubu i naredne sezone, nije mogao potvrditi.

"Uprava kluba će odlučiti, radili smo kako najbolje znamo, postigli dobre rezultate, drugi smo na tabeli i osvojili smo Kup BiH. Odluka je na upravi", završio je Adžem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije