Adriano privremeno prekida karijeru

Radiosarajevo.ba
Adriano privremeno prekida karijeru

Brazilski nogometaš Adriano 27, koji se prošlog sedmice nije vratio u milanski Inter nakon odrađenih reprezentativnih obveza, objavio je da privremeno prekida igračku karijeru.

"Više ne osjećam zadovoljstvo u nogometu, pa privremeno prestajem igrati. Ne znam koliko će stanka potrajati, možda mjesec dana, možda dva ili tri mjeseca. To ću vrijeme iskoristiti kako bih razmislio o nastavku karijere. Ne želim se vratiti u Italiju, budući da se tamo nisam osjećao sretno. Želim živjeti u miru, ovdje u Brazilu", izjavio je Adriano na konferenciji za novinare u Rio de Janeiru.

Adriano ima ugovor s Interom do ljeta 2010. i ovakav potez mogao bi ga skupo koštati.

"Novac nije važan, u životu je najvažnije da ste sretni s onim što radite, a ja sam prestao uživati u nogometu. Nemam što prigovoriti Interu, ali u Italiji nisam bio sretan. Ovo činim kako bih ponovno bio sretan. Volim se šaliti i smijati, a toga nije bilo u Italiji", dodao je Adriano, čiji će menadžer Gilmar Rinaldi otputovati u Italiju i pokušati postići sporazumni raskid ili "zaleđivanje" ugovora.

Proteklih dana u brazilskim medijima objavljeno je puno dezinformacija o Adrianu, koji se nakon reprezentativnog okupljanja za dvoboje Brazila s Ekvadorom i Peruom (svih 180 minuta prosjedio je na klupi) jednostavno nije vratio u milanski klub. Pisalo se čak da je mrtav, da je u depresiji zbog ljubavnih jada, kao i da je viđen na jednoj zabavi s traženim kriminalcima.

"U novinama se svašta pisalo o meni. No, kao što vidite nisam mrtav, nisam niti bolestan, a nisam niti u depresiji", rekao je Adriano, potvrdivši da je proteklih dana posjetio svoje prijatelje iz djetinjstva u zloglasnoj faveli Villa Cruzeiro u Rio de Janeiru, poznatoj po nasilju.

"Tamo sam odrastao, među tim ljudima se osjećam opušteno, te mogu hodati po cesti u bermudama i bosonog. Nikada neću prestati posjećivati društvo iz djetinjstva", nema šanse, rekao je Adriano.

Ovaj napadač postigao je 29 golova u 47 nastupa za Brazil, a 2004. godine bio je najbolji strijelac "Cope America".

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije