Admir Adžem za Radiosarajevo.ba: S Osimom sjajno sarađujem, razgovaramo i savjetujemo se

Radiosarajevo.ba
Admir Adžem za Radiosarajevo.ba: S Osimom sjajno sarađujem, razgovaramo i savjetujemo se

Željezničar je premijerligašku sezonu otvorio dobrim rezultatima. Sedam utakmica i treće mjesto na tabeli mogu se ocijeniti kvalitetnim startom, uzimajući u obzir sve one okolnosti pod kojima su uspjesi ostvareni.

Posebno impresivno Plavi su izgledali u gostima. Kao da im je pritisak domaćeg terena i relativno malenog broja gledalaca, praznih tribina i generalno loše situacije oko kluba posljednjih mjeseci, u pojedinim momentima bio najveći problem. 

No, teškom pobjedom protiv Viteza lokomotiva se vratila na pravi kolosijek. Konačno je upisana i domaća ''trica'', bivši bh. prvak ponovo je u vrhu, a mladi strateg na klupi Željezničara sretan je i zadovoljan.

''Trebali smo savladati Slaviju''

S Admirom Adžemom razgovarali smo o početku sezone, rezultatima, igrama, ambicijama...

''Kada s određene vremenske distance pogledam na sve ono što se dešavalo proteklih mjeseci, mogu reći da sam iznimno zadovoljan. Mlad smo kolektiv, rastemo iz dana u dan i bit će sve bolje, stoga je i dosad napravljen posao sasvim solidno zaokružen pobjedom nad Vitezom proteklog vikenda'', pričao je Admir Adžem za portal Radiosarajevo.ba.

Priznaje da je moglo bolje i da žali za samo jednom utakmicom.

''Bio je to susret sa Slavijom koji smo morali dobiti. Bili smo bolji i žalim za bodovima, ali... Nema veze, mnogo dobrog uradili smo na preostalim gostovanjima. Raduje me što dobivamo slabe, male protivnike jer dobro znamo da se titule osvajaju u takvim mečevima'', dodao je.

Njegov tim, svjestan je toga Adžem, ne može sebi priuštiti bilo kakvo taktiziranje i ''igru na rezultat'' u trenucima ''svog nastanka''. U svakoj minuti na terenu Plavi moraju ići maksimalno i do kraja.

Korektni odnosi s Osimom

''Tako je, nismo dovoljno jaki da mečeve dobivamo s pola snage. Oscilacije nas prate i bit će ih još, ali pred ovim timom je i mnogo dobrog fudbala. Bit će sve u redu. Titula? Rano je govoriti o peharima, prerano. Tek smo krenuli. Dug je put pred nama'', oprezan je Adžem, ističući korektne odnose s klupskim menadžerom Amarom Osimom.

''Sarađujemo vrlo korektno. Često smo zajedno, razgovaramo i savjetujemo se. Nemam niti jednu zamjerku na odnos s gospodinom Osimom'', zaključio je Admir Adžem na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije