Stigao sjajan odgovor na "Burek sa sirom". Fehro pozvao sve Crnogorce na pečenje

2
A. S.
Stigao sjajan odgovor na "Burek sa sirom". Fehro pozvao sve Crnogorce na pečenje
Foto: NFSBiH / Detalji s utakmice Crna Gora - Bosna i Hercegovina

Skandiranje crnogorskih navijača "Burek sa sirom!" usmjereno ka navijačima Bosne i Hercegovine - obišlo je cijeli region.

Jedna od najsimpatičnijih navijačkih provokacija na Balkanu, za kratko vrijeme obišla je medije i portale ne samo u regionu, već i šire.

Pamtimo august prošle godine i poruku švedskih navijača u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske UEFA lige između Elfsborga i našeg Veleža (1:1). 

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Portal Radiosarajevo.ba tada je bio u posjedu fotografije navijača Elsborga koju su ispisali poruku za bosanski specijalitet – ćevap.

“Je**š ćevape, köttbullar (švedsko ćufte) je život”, pisalo je na transparentu navijača Elfsborga.

No, moramo priznati - Crnogorci su bili daleko originalniji.

Nakon zanimljivih poruka gradonačenika Podgorice Ivana Vukovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, vlasnik poznatog restorana "Kod Fehre" Fahrudin Mešković ponudio da ugosti sve crnogorske navijače koji dođu u BiH, sve zbog njihovog gesta da prikupe novac za kupovinu novog kombija ekipi iz Bosne nakon podmetnutog požara.

Mešković je odlučio da će ugostiti svakog navijača Crne Gore koji 23.  septembra dođe u BiH na revanš utakmicu.

"Zaista želim da se družimo da ova priča traje. Lijep je to bio gest Crnogoraca i zaslužili su moje poštovanje. Želim se svakom Crnogorcu odužiti na način da bude moj gost", kazao je Mešković za portal Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje da li ih planira ugostiti u svom restoranu ili na nekog drugog za ovakve prilike pogodnoj teritoriji, Mešković je rekao:

"U mom restoranu ima 350 mjesta, a ima prostora i oko restorana. Slobodno neka dođu, svi će moći uživati u pečenju", dodao je Fehro.

Na kraju nam je otkrio još jedan plan:

"Ovom prilikom pozivan da gosti budu i po pet navijača BH Fanatikosa, Zrinjskog, Čelika, Sarajeva, Veleža, Borca, Željezničara, Travnika, Slobode, Tuzla Cityja... Neka oni izaberu svoje predstavnike da napravimo jedno lijepo druženje između Bosanaca i Crnogoraca".

Za portal Radiosarajevo.ba je na kraju dodao.

"Imao sam želju da za ovu priliku pozovem i navijače Crvene zvezde, Hajduka, Dinama i Partizana, ali bilo bi previše. Bit će prilike da i njih ugostimo. Da lijepa priča ide iz Bosne u cijeli region", kazao je Fahrudin Mešković Fehro za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije