Ivaylo Petev otkrio zašto nije pozvao Asmira Begovića

Radiosarajevo.ba
Ivaylo Petev otkrio zašto nije pozvao Asmira Begovića
Foto: Reprezentacija.ba / Press konferencija Peteva

Ivaylo Petev je jučer objavio svoj prvi spisak reprezentacije BiH, koju krajem mjeseca očekuju dueli protiv Finske i Francuske na startu kvalifikacija za Mundijal.

Danas se bugarski stručnjak javnosti obratio na konferenciji za medije, na kojoj je odgovarao na pitanja novinara.

“S obzirom na to da imamo malo vremena za pripremu, jako je teško da se mijenja sistem igre. Imat ćemo jedan i po trening i meni je jako bitno da postoji simbioza među igračima.

Možda će biti malih promjena, ali generalno nećemo previše mijenjati jer je preriskantno”, rekao je na početku Petev na pitanje o formaciji u kojoj će Zmajevi igrati.

Bilo je i dosta pitanja o nepozivanju Asmira Begovića, koji brani sjajno u Bournemouthu.

“Pogledao sam dosta igrača koji dosad nisu pozvani, ali to ne znači da oni nisu tu. Smatrao sam da će igrači koji su tu biti sposobni podnijeti pritisak koji ćemo imati za ove tri utakmice. Računam na većinu igrača i vrata su im uvijek otvorena”, rekao je Petev i dodao da se čuo sa Tonijem Šunjićem, te da je jako teško da on izađe iz Kine i da zbog toga nije na spisku.

"Pa vidite, on je iskoristio svoju šansu sada i branio dobro protiv Italije, mlad je i kvalitetan. Gledao sam utakmicu protiv Italije i mislim da je on budućnost naše reprezentacije”, piše Scsport.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije